VTEM skitter
VTEM skitter

Новини

Румен Радев и Илияна Йотова водят с 25,95% от гласовете според предварителни данни на ЦИК, публикувани нощес на нейния сайт.
Данните са на основата на обработени в Районните избирателни комисии 25,91 на сто от протоколите. От тях преднината на ген. Радев излиза малко по-голяма, отколкото по прогнозни данни на социологическите агенции.
Второто място според същите данни заема двойката на ГЕРБ - Цецка Цачева и Пламен Манушев- с 21,67 процента от гласовете.
Трети очаквано са кандидатите на Обединения патриоти (НФСБ, „Атака” и ВМРО) Красимир Каракачанов и Явор Нотев, за които са подадени 15,5% от гласовете.
Четвърти е независимият Веселин Марешки с 10,82 на сто от преброените гласове.
На пето и шесто място се нареждат Трайчо Трайков и Пламен Орешарски със съответно 5,92 и 5,78 на сто от гласовете.
Следват кандидатът на АБВ Ивайло Калфин (3,51%) и Татяна Дончева от Движение 21 (1,98%) и ветеранът на президентски избори Жорж Ганчев (0,71%).
Гласовете "Не подкрепям никого" са 5,82 на сто според вторите за тази нощ предварителни данни на ЦИК. Първите бяха на основата на 10,48 на сто обработени протоколи.
Източник: Dir.bg

Събития

 • Честит трети март, Българи!

    Днес се навършват 140 години от Освобождението на България. На днешна дата е подписан Санстефанския мирен договор. На днешния ден е важно да отдадем почит на всички онези велики българи от Паисий до Левски, допринесли за националното ни освобождение и да си спомним за поредицата от исторически събития, с които българският народ извоюва част по част своята териториална и национална независимост. Честит национален празник!

  Честита Баба Марта

  С идването на първи Март идва пролетта, а пролетта е здраве, слънце и любов. Честита Баба Марта и нека тя Ви донесе много здраве, слънчеви лъчи и много любов в сърцата Ви!

  С красива церемония бяха открити зимните олимпийски игри в Пьонгчанг

  От днес светът е Олимпиада! С красива церемония официално бяха открити Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг. Церемонията се проведе при минус 10 градуса и продължи близо 2 часа и половина. В откриването взеха участие над 2000 души, а българската делегация излезе 32-ра от общо 92, тъй като излизането се проведе според корейската азбука. В XXIII Зимни игри ще участват точно 2925 спортисти, като в тази бройка влизат и севернокорейците, които наброяват 22. Българите са с един по-малко, като надеждите ни за добро представяне са свързани най-вече със сноуборда и биатлона. В Пьонгчанг за първи път атлети от...
 • Антонов ден е. Честито на имениците!

  Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден. Антоний Велики е роден около 251 г. в село близо до Йераклеопол, което се намира в Среден Египет, в семейството на заможни и благочестиви родители. На 18 годишна възраст младия Антоний остава сирак. Две години по-късно по примера на първите светци мъченици и той раздава своето имущество на бедните. Според житиеписеца му Атанасий Александрийски светецът прекарва 20 години при пълно усамотение в една изоставена постройка в пустинята. При него идват болни и страдащи хора,с които...

  Да е честита и щастлива Новата 2018 г.

  Нека да е мирна и благодатна Новата 2018 година. Бъдете здрави,щастливи и късметът, и успехът бъдат с вас във всички начинания.  

  Игнажден е! Не давайте заем и следете кой влиза първи в дома ви.

  Игнажден е ден, в който се почита паметта на свети Игнатий Богоносец. Обикновено с Игнажден започват коледните празници. В Източна България на този ден е първата коледна вечеря. Трапезата е изцяло постна. Празникът се свързва със зимното слънцестоене и се смята за началото на новата година. Нарича се още Млада година, Нов ден, Млад месец, Полаз или Полазовден. Най-характерен за празника е обичаят „полазване“. От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде и следващата година. Ако е добър човек, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко....

Популярно

КОИ СМЕ НИЕ