VTEM skitter
VTEM skitter

Новини

Румен Радев и Илияна Йотова водят с 25,95% от гласовете според предварителни данни на ЦИК, публикувани нощес на нейния сайт.
Данните са на основата на обработени в Районните избирателни комисии 25,91 на сто от протоколите. От тях преднината на ген. Радев излиза малко по-голяма, отколкото по прогнозни данни на социологическите агенции.
Второто място според същите данни заема двойката на ГЕРБ - Цецка Цачева и Пламен Манушев- с 21,67 процента от гласовете.
Трети очаквано са кандидатите на Обединения патриоти (НФСБ, „Атака” и ВМРО) Красимир Каракачанов и Явор Нотев, за които са подадени 15,5% от гласовете.
Четвърти е независимият Веселин Марешки с 10,82 на сто от преброените гласове.
На пето и шесто място се нареждат Трайчо Трайков и Пламен Орешарски със съответно 5,92 и 5,78 на сто от гласовете.
Следват кандидатът на АБВ Ивайло Калфин (3,51%) и Татяна Дончева от Движение 21 (1,98%) и ветеранът на президентски избори Жорж Ганчев (0,71%).
Гласовете "Не подкрепям никого" са 5,82 на сто според вторите за тази нощ предварителни данни на ЦИК. Първите бяха на основата на 10,48 на сто обработени протоколи.
Източник: Dir.bg

Събития

 • Петровден е! Честито на имениците!

  Апостол Петър е основател на християнската църква.Според народните вярвания той е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове. Неговият по-голям брат близнак Павел пуска светкавици и запалва снопите на нивата. Може да предизвика страшни горски пожари, градушки и наводнения.Според традицията днес се коли петровско пиле. Рано сутринта жените носят в черквата колак и ранни ябълки - петровки. Осветени от свещеника, те носят здраве. На този ден не бива да се върши важна земеделска работа. При суша се прави молебен за дъжд.  

  2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

  На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.През 1876 г. 205 млади момчета слизат на дунавския бряг при Козлодуй и с трепет целуват родната земя. Окриля ги светлата идея да се сражават за свободата на Отечеството си, задушено в петвековния гнет на Османската империя. Воевода на четата е 28-годишният поет-революционер Христо Ботев, за когото любовта към родината е над всичко. "Идеята за свободата е всесилна и любовта към нея сичко може да прави" -...

  Програма за 9 май – Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма

    11.00 ч.  Поклонение, полагане на венци с военен ритуал по случай 73 години от победата над хитлерофашизма - паметник на Осми Приморски полк11.45 ч. Шествие от паметника на Осми Приморски полк до Община Варна12.00 ч.- Тържествено издигане на флага на Европейския съюз по случай Деня на Европа Източник: Община Варна
 • Христос Воскресе!

  Движение Нашият град Ви честити Възкресение Христово с пожелание за много здраве, мир и благоденствие.Нека светлината на неговото възкресение озари живота Ви! Христос Воскресе!

  Благовещение – празникът, свързан с идването на пролетта

  Християните отбелязват днес един от най-големите църковни празници – Благовещение.Според Библията на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. Благовещение винаги се празнува на 25 март. Празникът се нарича още Благовец и се свързва с пролетното равноденствие, когато земята започва да се затопля.В България Благовещение се свързва и с идването на пролетта, затова на този ден задължително трябва да се яде и нещо – зелено коприва, спанак, лапад.На този ден от постите е разрешена риба. Традиция е да се...

  Честит трети март, Българи!

    Днес се навършват 140 години от Освобождението на България. На днешна дата е подписан Санстефанския мирен договор. На днешния ден е важно да отдадем почит на всички онези велики българи от Паисий до Левски, допринесли за националното ни освобождение и да си спомним за поредицата от исторически събития, с които българският народ извоюва част по част своята териториална и национална независимост. Честит национален празник!

Популярно

КОИ СМЕ НИЕ