Новият паркинг на Алея първа във Варна, между Рибарското селище и плажа на „Рапонги", вече функционира. 
От дни варненци и гостите на града могат да ползват безплатното съоръжение. Както беше анонсирано в началото на строителните дейности, между двата реда с паркоместа има и две ленти за движение. Очертани са вече и паркоместата за инвалиди, както и пешеходните пътеки. Почти готови са и тротоарите, отвеждащи към плажа.
Все още не е довършена само частта за озеленяване. До двата изхода на паркинга обаче са монтирани нови пътни знаци. Идвайки от Офицерския плаж, например, шофьорите задължително трябва да отбият наляво, за да преминат през паркинга. Автомобилите ще се отбиват по новия път и слизайки от „Почивка", след Четвърта буна.
Припомняме, че строителството на откритите безплатни паркинги с над 680 паркоместа, 28 от които за хора с увреждания, започна през април. Проектът бе финансиран с близо 4 милиона лева от страна на „Холдинг Варна"АД.
Преди старта на строителството, стана ясно, че с изграждането на паркингите движението на автомобили на практика ще се изнесе там, а отсечката от около километър и сто метра на Алея първа ще се отвори за пешеходци и велосипедисти.
Паркоместата са изпълнени напречно на ската, като всяко ще е с дължина от 5 метра. С ширина от 6 метра е транспортната алея между тях. Тя на практика ще служи за алтернатива на сега съществуващия път. По цялото протежение е монтирано енергоспестяващо LED осветление.

Източник:Moreto.net