Кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „Цар Освободител“ ще бъде затворено за движение на автомобили, съобщават от Община Варна. Временната организация да бъде въведена през нощта на 10 февруари (неделя) и ще продължи до приключване на строително-монтажните работи.

По направление „център-квартали“ пълното затваряне на отсечката ще бъде сигнализирано още при кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с улиците „Пирин“ и „Битоля“. Целта е да бъдат избегнати максимално транспортни задръжки по ул. „Отец Паисий“, която ще бъде основен обходен

Прочети още...  

 

В памет на основателят на Църквата във Варна – св. апостол Андрей, Варненската и Великопреславска св. Митрополия организира св. Литургия и Андреевски четения, научи Moreto.net.

Днес от 17:00 ч. ще се проведе Вечерня в катедралния храм "Успение Богородично", а от 18:00 ч. Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан, ще открие Андреевските четения в Юнашкия салон.

Програмата ще продължи и на следващия ден - 30 ноември, когато се чества празникът на св. апостол Андрей Първозвани. По този повод от 9:30 ч. ще бъде отслужена Света

Прочети още...  

 

Срокът за завършване на стадион „Варна” ще бъде спазен и догодина градът ни ще има нов стадион. Това заяви на днешната извънредна сесия общинският съветник Димитър Карбов, който е представител на местния парламент в дружеството „Спортен комплекс Варна“ АД.

Така той отхвърли опасенията на колегата си д-р Ивайло Митковски, че от 6 месеца по изграждането на бъдещото спортно съоръжение не е направено нищо. Впечатленията му били от ежедневните преминавания покрай съоръжението, които били отразявани във „Фейсбук“.

Общинският съветник

Прочети още...  

„13-годишната сага с видеонаблюдението във Варна е на път да приключи”, заяви в обзорното предаване „Позиция” на Радио Варна общинският съветник Христо Атанасов. Той е представител на общината в дружеството „Варна Ефкон”, което беше създадено във връзка с видеонаблюдението. 

Очаква се  общинските съветници да приемат докладна записка, в която се предлага общината да изкупи дяловете на австрийските представители в дружеството. "Преди години предишният представител на общината във "Варна Ефкон" предлагаше да изкупим акциите на австрийците за 1

Прочети още...  

 

За  Деня на детето 1 Юни, кметът Иван Портних откри детска площадка с фитнес на ул. „Подвис“ до бл. 28.
Детската площадка е разположена на площ около 300 кв.м. със съоръжения предназначени за деца от 0-3 г. и от 3-12 г. Обособена е и зона за спорт с фитнес уреди на открито. Извършена е цялостна подмяна на съществуващите настилки и бордюри, възстановени са алеите. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията на Наредба №1 за безопасност на площадките на Държавна агенция за закрила на детето.


Движението на моторни превозни средства по Крайбрежната алея във Варна ще бъде ограничено от 15 май до 15 септември в участъка от кръговото на „Рибарски плаж“ до Плувен комплекс „Приморски“. Заповедта на кмета Иван Портних е издадена на 3 май, научи Moreto.net.
Пропускателният режим през двете КПП-та ще се обслужва денонощно от група „Общинска полиция“ при ОД на МВР.
Според нареждането в указания период зареждането на търговските обекти трябва да става в интервала 05.00 до 08.00 часа. Допускането на автомобили за зареждане да става само

Прочети още...  

Три кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море, ще посетят Варна, съобщиха от ВМС.
Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG2) под командването на комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили, ще пристигне във Варна на 10 февруари. Групата е в състав от флагмански кораб HMS DUNCAN (кораб на Кралските ВМС), TCG GAZIANTEP (кораб на турските ВМС) и ROS REGELE FERDINAND (кораб на румънските ВМС).
Корабите провеждат рутинно посещение на пристанището във Варна, като част от засиленото

Прочети още...  

 

На 5 януари отбелязваме зимния Кръстов ден (ден преди Богоявление - Йордановден). Празникът е наричан още Попова коледа.
Народът вярва, че на този ден се пропъждат т.нар. "мръсни дни", които започват на 25 декември и свършват на Кръстовден. В българските вярвания се смята, че през тези дни има космически хаос и демонични сили бродят по земята. В християнския смисъл това са "некръстените" дни, в който новородения Исус Христос не е получил все още Светото Кръщене. 
През деня в църквата се отслужва служба, попът кръщава водата като в нея

Прочети още...  

 

Днес в сградата на Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна се открива Коледен базар на картички и играчки, изработени от учениците. 
От 10.00 часа ще започне Коледният спектакъл и посрещането на Дядо Коледа.
Пред родители и гости ще бъде представен проектът "Приложен театър в подкрепа на деца и младежи с увредено зрение". Чрез организиране и провеждане на театрални работилници ще се работи за развитие на уменията за изразяване, вербална и физическа увереност, самостоятелност и независимост на деца

Прочети още...  

 

На 5 декември източноправославната църква почита светеца св. Сава Освещени. Според житието му свети Сава е роден в областта Кападокия в семейство на заможни родители. На 17 години приел монашеството, а до края на живота си построил множество манастири и болници. Починал е на 93 години от естествена смърт.
В българските предания обаче най-често Сава е представена като светица - покровителка на чумата. Българинът смята, че тя е сестра на Варвара, а неин брат е Св.Никола, чийто празник се отбелязва ден по-късно на 6 декември. В някои

Прочети още...