Движението на моторни превозни средства по Крайбрежната алея във Варна ще бъде ограничено от 15 май до 15 септември в участъка от кръговото на „Рибарски плаж“ до Плувен комплекс „Приморски“. Заповедта на кмета Иван Портних е издадена на 3 май, научи Moreto.net.
Пропускателният режим през двете КПП-та ще се обслужва денонощно от група „Общинска полиция“ при ОД на МВР.
Според нареждането в указания период зареждането на търговските обекти трябва да става в интервала 05.00 до 08.00 часа. Допускането на автомобили за зареждане да става само от пункта на „Рибарски плаж“.
Извън посочените часови интервали да не се допускат никакви моторни превозни средства. Разбира се, в заповедта са посочени и съответните изключения. Възможност за достъп ще имат МПС, обслужващи културни и спортни мероприятия, провеждащи се на територията на Крайбрежна алея „Кап. Георги Георгиев“, при условие, че мероприятията са предварително съгласувани с Община Варна и концесионера.
За обезпечаване на дейността на територията, Община Варна предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Допускането на тези автомобили обаче трябва да става само в часовия интервал 23.00-05.00 часа и само от пункта на „Рибарски плаж“.
Определеният маршрут за автовлакчето е от кръговото на Морска гара по „Вълноломна“, алея „Кап. Георги Георгиев“ до буна 104 и обратно.
Денонощен достъп, без разрешения, е осигурен единствено за превозни средства на полиция, спешна помощ и пожарна, аварийни служби, Института по рибни ресурси, сметопочистващите фирми и тези, грижещи се за поддръжка на инфраструктурата, както и за коли на Община Варна при извършване на контролна дейности или обслужване на международни, национални и градски мероприятия.

Източник: Морето нет